sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Kustannusarvion tilanne kesäkuussa 2018

Kesä-heinäkuu näyttää maksujen valossa meillä aika kaamealta, ja enpä ole vielä koskaan pistänyt näin paljon rahaa palamaan kahden kuukauden aikana. Käytännössä puhutaan talopaketin, maatöiden ja liittymien maksuista, jotka nousevat noiden kuukausien aikana yhteensä sinne yli 100 000 euron kieppeille lisähankinnat mukaan luettuna. Mutta kyllä siellä tontilla sitten tapahtuu senkin edestä, ainakin toivottavasti. Erilaisia materiaalihankintoja on vain alettava myös jo tekemään, jottei tule sitten itse työn tohinassa kiire hankkia kaikkea.

Tuorein sisustushankinta, Boråstapeter-merkin In Bloom-
malliston kukkatapetti eteisen tehosteseinäksi lähti tilaukseen
juhannuksen alla.
Miltä meidän budjetti sitten näyttää maatöiden alkuvaiheessa? Ihan hyvältä, jos niin uskaltaa vielä sanoa. Pieniä ylityksiä on tullut mm. rakennusluvassa (budjetoitiin 1500 €, lasku 2100 e), liittymissä (budjetoitu 2000 €, lasku 2400 €) ja sähköissä (lisähintaa n. 1100 €), toisaalta säästettiin esimerkiksi louhinnassa (budjettivaikutus useita tuhansia) sekä vastaavan työnjohtajan kustannuksissa (vähintään 2000 €), kun rakennusvalvonta hyväksyi A:n vastaavaksi työnjohtajaksi.

Jukkatalon kanssa jouduttiin käymään toukokuussa pientä vääntöä muutoshinnoista, kun tehtiin joitakin muutoksia vielä talon julkisivuun, välioviin ym. liittyen. Toki tiedostamme, että tässä vaiheessa tehdyt muutokset maksavat, mutta jonkin verran piti vängätä vastaan, kun aiemmin sovituista, ilman lisäkustannuksia tulevista asioista alettiinkin laittaa meille laskua. Asia saatiin kuitenkin hyvin keskusteltua läpi - lisähintaa toki tulee muutoksista, mutta nyt hinnat ovat niin kuin aiemmin sovittiinkin. Tekevälle sattuu, ja taitaapa olla muillakin kiire kuin meillä.

Rahaa tällä hetkellä projektiin on palanut noin 75 000 euroa (ei sisällä maatyökuluja). Varmuuslaskelin tuossa yhtenä iltana vielä sisustukseen käytettävää budjettia (kiintokalusteet, pintamateriaalit), ja niissä materiaalien osuus on ihan kohtalaisella mallilla. Ainoa, jonka budjetointi jäi jälkikäteen ajateltuna liian pieneksi, on kodinhoitohuone. Toisaalta säästimme hieman keittiössä, joten ne säästetyt eurot kuluvat kodinhoitohuoneeseen. Työn osuus pintatöissä onkin sitten vielä arvoitus - nyt kun maatöiden kokonaiskustannukset ovat suht hyvin tiedossa, uskalletaan alkaa miettimään pintatöiden osalta mitä tehdään itse ja mitä jätetään suosiolla ammattilaiselle.

Tällä hetkellä ollaan siis ihan hyvin budjetissa, ja iloitaan jokaisesta pienestä alituksesta. Hyvin saadaan ne alitukset kyllä tungettua sitten toiseen paikkaan kustannusarviota, siinä allekirjoittanut on kyllä ihan mestari!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti